القرآن الكريم والسُنَّة النبوية والاعجاز

القرآن الكريم والسُنَّة النبوية والاعجاز كنز ورسالة لمنهج حياة للعالم الإسلامي اجمع
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  اليوميةاليومية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخول  

شاطر | 
 

 الشيبسي البيتي المقرمش وحفظها بالفريزر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
avatar

المساهمات : 4240
تاريخ التسجيل : 20/01/2018

مُساهمةموضوع: الشيبسي البيتي المقرمش وحفظها بالفريزر   الإثنين يناير 29, 2018 11:02 am

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
ٱلْسَلآمّ ٍعَلْيّكَمُ وٍرٍحَمُةٌ اللَّــْـْہ ۆبُركَاته ♥️ ♥️ ♥️



الشيبسي البيتي بطريقة الشيف هالة فهمي

المقادير /
بطاطس مقطعة شرائح رفيعة جداااا
ملعقة كبيرة بهارات فراخ
ملح
ماء مغلي
ماء مثلج
خل
ملعقة صغيرة بيكنج باودر

الطريقة /
نضع البطاطس في الماء المغلي مع الملح وبهارات فراخ
(وممكن تتبدل ببهارات اللحمة او بهارات السجق او بالخل والشطة او الليمون والشطة او بهارات الكباب او بالطمطم او بالكاتشاب او بالجبنة المتبلة ) ونتركها تغلي غلوتين فقط ونصفيها تماما وفي بولة عميقة نضع الماء المثلج مع الخل والبيكنج باودر ومكعبات الثلج ونضع فيها البطاطس فورا بعد ما نصفيها من الماء المغلي واول ما تبرد تماما نقليها في زيت غزير ساخن حتى تمام النضج وتقدم بالهنا والشفا

♥️ ♥️ ♥️وَاللَّهُ تَعَالَى أَعْلَىَ وأَعْلَمُ وأَحكَمُ، ورَدُّ العلمِ إليه أَسلَم


عدل سابقا من قبل Admin في الإثنين يناير 29, 2018 11:41 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://el-quran.ahlamontada.com
Admin
Admin
avatar

المساهمات : 4240
تاريخ التسجيل : 20/01/2018

مُساهمةموضوع: رد: الشيبسي البيتي المقرمش وحفظها بالفريزر   الإثنين يناير 29, 2018 11:12 am

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
ٱلْسَلآمّ ٍعَلْيّكَمُ وٍرٍحَمُةٌ اللَّــْـْہ ۆبُركَاته ♥️ ♥️ ♥️


مجموعة من النصائح للبطاطس:
تعتبر البطاطس صنف الخضراوات الوحيد الذى يتفق على تقبله، ويقبل على أكله الجميع،
وكثيرا ما يطلب الشباب فى الأسرة وجبه من البطاطس المحمرة، ما بين فترتى الإفطار والسحور،

وتوجد طريقة ناجحة لحفظ البطاطس فى الفريزر:
يتم تقشير البطاطس وتقطيعها مكعبات بسمك بوصة، وتطهى على نار هادئة فى ماء مملح حتى تبدأ النضج قليلا،
أفرديها فى طبقة واحدة على صينية مدهونة بالزيت، وضعيها فى الفريزر حتى تتجمد وتصبح صلبة،
انقلى المكعبات إلى أكياس بلاستيك أو علب حسب وسيلة التخزين المستخدمة وضعيها فى الفريزر حتى وقت الحاجة،
أعيدى تسخينها فى ماء على نار هادئة، ثم استخدميها فى الوصفات أو أطهيها كليا واستخدامها فى سلطة البطاطس :


وفى حالة حفظها مبشورة،
يتم بشر البطاطس، ويتم وضعها فى وعاء به ماء بارد حتى ننتهى من كل المقدار،
ادهنى صينية بالزيت قليلا
جففى البطاطس من الماء واعصريها جيدا وشكليها أقراص تشبه الهاش براون، جمديها فى الفريزر حتى تصبح صلبة، ثم خزنيها فى أكياس أو علب
تستخدم حسب الرغبة، (كما فى وصفات الهاش بروان، أو الوصفات التى تحتاج لبطاطس مبشورة).

أما فى حالة الحفظ بعد الطهى
يتم خبز حبات البطاطس كاملة، حتى تنضج ثم اقسميها نصفين وأزيلى القلب لتحصلى على أكواب مجوفة،
جففيها وساويها ثم ضعيها على صينية منفردة فى الفريزر حتى تتجمد،
ثم تنقل لأوانى الحفظ كما ترغبين،
وعندما ترغبين فى طهوها رشى عليها القليل من الزيت وضعيها فى صينية خبز وأدخليها الفرن فى درجة 425 فهرنهايت، حتى تأخذ اللون الذهبى، وانتبهى لها جيدا وقلبيها عند الحاجة
أضيفى لها الملح، واحشيها أو قدميها حسب الرغبة.

أما الحفظ بغرض التحمير
قطعى البطاطس أصابع للتحمير كالمعتاد،
اطهيها فى ماء مغلى مملح على نار هادئة حتى تصبح نصف ناضجة،
صفيها وجففيها جيدا، وافرديها على صينية فى طبقة واحدة، وفرزيها حتى تتجمد ثم اجمعيها فى أكياس تكفى للوجبة الواحدة،
وعند الرغبة فى طهوها، إما أن تقلى مباشرة من الفريزر فى زيت ساخن
أو رشيها بالقليل من الزيت وضعيها على صينية خبز مفرودة، وأدخليها الفرن على درجة 425 فهرنهايت، حتى تأخذ اللون الذهبى (حوالى 15 - 20 دقيقة) ثم تملح وتقدم بطاطس بيوريه (مهروسة) :

اطبخى البطاطس واستخدمى وصفتك المفضلة لصنعها، ثم اتركيها لتبرد
استخدمى مغرفة الأيس كريم لعمل كرات من البطاطس، ورصيها على ورق خبز، على صينية مسطحة واتركى مسافة 1/4 بوصة بين كل حبة وأخرى،
غطى الصينية ببلاستيك، وضعيها فى الفريزر واتركيها حتى تتجمد تماما،
انقلى البطاطس المجمدة فى أكياس الثلاجة، وبسرعة حتى لاتذوب الحبات، ثم ضعى الأكياس فى الفريزر.


♥️ ♥️ ♥️وَاللَّهُ تَعَالَى أَعْلَىَ وأَعْلَمُ وأَحكَمُ، ورَدُّ العلمِ إليه أَسلَم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://el-quran.ahlamontada.com
Admin
Admin
avatar

المساهمات : 4240
تاريخ التسجيل : 20/01/2018

مُساهمةموضوع: رد: الشيبسي البيتي المقرمش وحفظها بالفريزر   الإثنين يناير 29, 2018 11:46 am

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
ٱلْسَلآمّ ٍعَلْيّكَمُ وٍرٍحَمُةٌ اللَّــْـْہ ۆبُركَاته ♥️ ♥️ ♥️

هنقدم طريقة الشيبسى بالاطعمة المختلفة
هنعمله بالبيت احلى واضمن عشان صحة اولادنا لازم نحافظ عليها من الاكلات الجاهزة اللى منعرفش مصنعة ازاى وثبت انها بتؤذى صحة اطفالنا هنقدم بطعم الجبنة والكباب و الفراخ والشطة والليمون والملح والخل والطماطم والكاتشب وكمان طريقة المايكرويف والفرن والبطاطس المنفوخة
طريقتين للبطاطس الشيبسي

أولاً الطريقة العادية ..
اللي بيحب الشيبسى وعاوز يعمله لاولاده في البيت بطريقه صحيه وامان
نقشر البطاطس المخصصة للقلي و نقطعها حلقات (شيبسي)رقيقة قطعيها بالمقشره علشان تكون رقيقه او بمبشرة الشيبسى او بالسكين لو تعرفى تعمليها رقيقة
و نضعها في ماء بارد أو ماء به قطع ثلج و نتركة في الماء البارد لمدة 1/2ساعة على الأقل و لا تضع على الماء ملح ونحطها فى الثلاجة علشان تفضل ساقعة
نسخن الزيت جيداً على درجة حرارة عالية ،ثم نضع الشيبسي في الزيت بكميات قليلة بمعنى اننا نفرق الشيبسى عن بعضه ميلزقش ببعضه واحدة واحدة نحطها لحد ما القلاية تتملى بس يكون مش مزدحمة والزيت غزير حتى يعطي النتيجة اللى عيزنها من القرمشة

اولا نكهة الجبنة المتبلة :
نحضر جبنة رومي مثلجة (وضعها في الفريزر منذ 24ساعة تقريباً )و نضربها في الكبه و لازم تكون مثلجة علشان تتطحن كويس وتبقى شبة البودرة او نبشرها بالمبشرة من المكان الثقوب الصغيرة ،ثم نضيف عليها مرقة دجاج فورية و نضربها مرة أخرى لتتجانس و تنعم أكثر ولو عندك توم وبصل بودرة ضيفى معاها ونرشها على البطاطس اول ما تطلع من الزيت وهى سخنة عشان تكتسب الطعم

ثانيا نكهة الطماطم ::
اعصرى طماطماية وحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود
وانقعى البطاطس فيها بعد ما تشليها من الماية وبرضوة تبقى فى التلاجة قبل القلي طبعا البطاطس هايكون لونها احمر وتقلى

ثالثا نكهة الكاتشب ::
ملعقتين كاتشب + ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود انقعى برضة البطاطس زى الخطوة اللي فاتت طبعا هتزودى كمية التتبيلة على حسب كمية البطاطس

رابعا نكهة الخل ::
اتنقعى البطاطس في الخل والملح بعد الماية وتقلي

خامسا الشطة والليمون ::
ملعقة خل + نص ملعقة شطة او فلفل احمر بودر حار + عصير ليمونة +ملح + فلفل اسود
(((انقعى اطول فترة ممكنة علشان تاخد من الطعم كويس جدا )))

سادسا نكهة الدجاج:
رشى مرقة دجاج فويرة على البطاطس اول ما تطلع من الزيت او بهارات فراخ من عند العطار وممكن تنقعى البطاطس فى ماء سبق غليه مع بهارات فراخ وتوم بودر ونبرد الماء ثم ننقع البطاطس فيه اطول فترة ممكنة

سابعا الشيبسى بطعم الكباب
يوضع مكعب مرقة لحم وشوية ملح صغيريين فى كوب ماء ونغليهم كويس ولما يبرد ننقع فيه البطاطس وطبعا ممكن نستبدل المرقة ببهارات لحمة من عند العطار ونعملها بنفس الطريقة

طريقه تانيه في المايكروييف
المقادير:
2بطاطس كبيرة
للتتبيل (بودرة ثوم، ملح، فلفل) او اي تتبيله جافه من التبيلات السابقه
زيت عباد الشمس او زيت زيتون

الطريقة: :
********
1. اغسلى البطاطس جيداً ولا تقشريها. قطعيها إلى شراح رفيعة مثل الورق بمبشرة البطاطس.
2. ضعى شرائح البطاطس فى وعاء، رشى بعض الملح وغطيها بالماء البارد وإتركيها لمدة 10 دقائق.
3. ازيلى شرائح البطاطس على دفعات وضعيها على ورقة مطبخ واتركيها حتى تجف.
4. اذهنى صينية ميكروويف مسطحة بالزيت، ثم رصى شرائح البطاطس على الصينية فى طبقة واحدة.
5. رشى التولابل والأعشاب فوق الشرائح.
6. غطى الصينية بغلاف بلاستيك صالح للأستخدام داخل الميكروويف.
7. شغلى الميكروويف على العالى لمدة 5 إلى ½ 5 دقائق أو حتى تلتف الشرائح قليلاً ويصبح لونها ذهبى.
8. كررى الخطوات مع باقى كمية البطاطس.

طبعا اللى مش عنده مايكروييف ممكن يعمل نفس الطريقة بالفرن بس على نار متوسطة حتى تنضج وتبقى مقرمشة لان النار العالية هتحمرها وتبقى غير ناضجة


طبعا بقي انتى وابداعك ممكن نكهة كاري وممكن بهارات وممكن ثوم للي يحب وبصل كمان

وتقدر ى تخترعى الطعم اللي تختريه وتحبيه

بعد كده تنقع الشيبس في الطعم حتى يتشرب جيدا

ثم تحمر فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية اللون ومقرمشة

ثم تستخرج من الزيت وتوضع على ورق ليمتص الزيت منها ثم تقدم

ملحوظه:-

لازم النقع يا جماعة اطول فترة ممكنة علشان النتيجة تكون افضل

لو عاوزة تعملى شيبسى بطاطس منفوخة
المقادير
4 حبات بطاطس متوسطة الحجم.
1 ليتر ماء باردة.
5 ملاعق باكينغ باودر.
زيت للقلي.

طريقة التحضير
1- نغسل حبات البطاطس جيداً بالماء ثم تقشر وتقطع إلى شرائح رقيقة جداً.

2- نذوب الباكينغ باودر في الماء البارد وتنقع رقائق البطاطا لمدة ساعة على الأقل.

3- بعد ذلك تنشف جيداً شرائح البطاطس من الماء وتقلى بالزيت الحامي، ستلاحظين أنها تنتفخ على الفور.

4- لا تحاولي قلي كمية كبيرة دفعة واحدة ويستحسن وضع طبقة واحدة في سلة القلي كل مرة.

♥️ ♥️ ♥️وَاللَّهُ تَعَالَى أَعْلَىَ وأَعْلَمُ وأَحكَمُ، ورَدُّ العلمِ إليه أَسلمَ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://el-quran.ahlamontada.com
 
الشيبسي البيتي المقرمش وحفظها بالفريزر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
القرآن الكريم والسُنَّة النبوية والاعجاز :: ♥(( اقسام فن الطبخ ))♥ :: اطباق البطاطس-
انتقل الى: