طريقة عمل مسحوق "المغات" المقادير ربع كيلو حلبة حصي و4 ملاعق كبار نشا 3 ملاعق كبار من الكراوية والينسون والشمر والكركم والسمسم 2 ملعقة كبيرة سحلب بودر الطريقة نغسل الحلبة جيداً ثم نتركها تنشف يومين لسهولة تنقيتها بعد ما تنشف بيكون سهل جداً تنقيتها ثم نقوم بتحميصها في مقلاه علي النار دون اضافة أي مادة دهنية. بعد الخطوة دي تقدري تحتفظي بالحلبة في برطمان سنين ميجرلهاش حاجة وبعد ذلك نطحنها في المطحنة كويس وننخلها. ثم نقوم بتحميص الينسون والشمر والكراوية ونطحنهم في المطحنة وهما سخنين وننخلهم علي الحلبة ونضع عليهم باقي المقادير ثم نقوم بنخلهم كلهم مع بعض حتي تصبح عندنا بودرة المغات ناعمة جداً تقدري تحتفظي بيها في اي برطمان في الثلاجة سنين
طريقه عمل المغات او الحلبه المطحونه المكونات 1..اهم حاجه السمنه االبلدى 2.حلبه مطحونه او مغات من عند العطار 3.سكر 4.ماء 5.مكسرات(سودانى مكسر.جوز هند.سمسم) الطريقه اول حاجه طبعا هتجيبو حله وتحطو سمنه بلدى وتحمرو المغات او الحلبه يدوب لغاية اما اتحسى انه استوى وريحته طلعت بس اوعو يتحرق منكو وبعدين حطى ميه والسكر لغايه اما تغلى وتتقل فيه ناس بتحبها خفيفه وفيه ناس بتحبها تكون ثقيله وتتاكل بالمعلقه ثانى حاجه فى حله تنيه تحمرو المكسرات فى سمنه بلدى لغاية اما تدى لون دهبى كده واوعو برضو يتحرق منكم وبعد كده صبو المغات او الحلبه وحطو المكسرات على الوش وكلو بالهناء والشفاء
تنبيه هام لكل اسرة جميع الموضوعات التى نقدمها هي نصائح عامه لتنمية المعلومات الصحية ولزيادة الوعي الصحي .. لان كل حاله تخلتف عن الاخري وكل شخص متفرد بذاته ولذلك هذه المعلومات يجب أن نكون جميعاً على دراية بها للاستعداد لأي موقف لذلك لا تترددوا في نشر هذه المعلومات لنشر الوعي لأقصى درجة نسأل الله ألا يضعنا في ظروف صعبة، أذكروني بدعواتكم ، وفقكم الله وغفر لكم وعافاكم وشفاكم وأخلف الله عليكم من خيراته وبركاته وأرزاقه إخواني وأخواتي في الله وَاللَّهُ تَعَالَى أَعْلَىَ وأَعْلَمُ وأَحكَمُ، ورَدُّ العلمِ إليه أَسلمَ