القرآن الكريم والسُنَّة النبوية والاعجاز
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

القرآن الكريم والسُنَّة النبوية والاعجاز

القرآن الكريم والسُنَّة النبوية والاعجاز كنز ورسالة لمنهج حياة للعالم الإسلامي اجمع
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 موسوعة حفظ الخضروات والأعشاب والفاكهة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


المساهمات : 4240
تاريخ التسجيل : 20/01/2018

موسوعة حفظ الخضروات والأعشاب والفاكهة Empty
مُساهمةموضوع: موسوعة حفظ الخضروات والأعشاب والفاكهة   موسوعة حفظ الخضروات والأعشاب والفاكهة Emptyالسبت مارس 10, 2018 6:23 am

۞بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ۞
۞ٱلْسَلآمّ ٍعَلْيّكَمُ وٍرٍحَمُةٌ اللَّــْـْہ ۆبُركَاته۞
۞أَعُوذُ بِاللَّهِ السَّمِيعِ الْعَلِيمِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ من ♥️هَمْزِهِ، ♥️ونَفْثِهِ،♥️ونَفْخِهِ۞
۞الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ۞
۞أَشْهَدُ أَنّ لَّا إِلَٰهَ إِلَّإ الله ♥️وأَشْهَدُ ان محمداً رسول الله۞
۞تحية من عند الله طيبة مباركة۞

موسوعة حفظ الخضروات والأعشاب والفاكهة 1494220592_7951
موسوعة حفظ الخضروات والأعشاب والفاكهة 0e5cc68204f196ac414a712e26cedbe4284888f0
موسوعة حفظ الخضروات والأعشاب والفاكهة 229e8e15cb156c111c5ee5130f72fd1247079ee4
هذه لائحة ببعض الأطعمة التي غالباً ما تحتفظين بها في الفريزر ومدة صلاحيتها القصوى. لتتعرّفي عليها، تابعينا في ما يلي:
1- اللحوم:
هل كنت تعلمين أن اللحم والدجاج تختلف مدة تفريزهما؟ اللحم النيء قطعة واحدة يبقى صالحاً للإستهلاك لمدة أقصاها 6 أشهر بينما اللحم المفروم تنتهي صلاحيته بعد مرور 3 أشهر وإذا كان اللحم مطبوخاً يمكنك إستخدامه بين شهر و3 أشهر.
أما الدجاج النيء فيمكنك الإحتفاظ به في الثلاجة لسنة كاملة وإذا كان مسلوقاً فاحرصي على استهلاكه بعد مرور 6 أشهر كحد أقصى.
وفي حال كنت تتسائلين عن أسرع طريقة لتذويب اللحوم بدون مايكرويف، فما عليك سوى الضغط هنا لتتفقّدي المقال بالتفاصيل.

2- العجينة:
تختلف مدة تفريز العجينة بين عجينة الخبز وعجينة الحلويات؛ فالأولى تبقى صالحة لـ10 أيام فقط بينما يمكنك إستخدام الثانية بعد مرور 9 أشهر على تفريزها.

3- الزبدة:
إحتفظي بالزبدة في الثلاجة لمدة أقصاها 6 أشهر شرط أن تضعيها في كيس بلاستيكي محكم الإغلاق فتتجنّبين دخول أي نكهة إليها.

4- الطماطم:
3 إلى 4 أشهر هي المدة القصوى للطماطم في الفريزر وبعد مرور هذه الفترة إستخدميها في تحضير مختلف أطباقك مثل صلصة البيتزا اللذيذة.

نصيحتنا لك:
عند تفريز أي من الأطعمة المذكورة في هذا المقال أو غيرها، إحرصي دائماً على كتابة تاريخها على العبوة أو الكيس لتتأكّجي من صلاحيتها عند الإستخدام.


طريقة لحفظ الأعشاب المفيدة
طريقة لحفظ الأعشاب المفيدة والتي تضفي رائحة وطعما ذكيّا عند اضافتها للطعام, كما وتفيد في تحسين عمليّات الهضم ومنع الغازات وأوجاع البطن.
انّه قانون ميرفي
عندما نشتري أعشابا كالزعتر, النعنع ,اكليل الجبل ,البقدونس ,الشومر أو الريحان ,لا تكون لدينا حاجة لاستعمالها ,
عندما نحتاجها لنضيفها للأكل أو لا يكون لدينا ما نريد ,أو أن نخرجها وقد فسدت في الثلاجة.
نظفوا أعشابكم المفضّلة يوم شرائها ,قسّموها ,رتبّوها كما في الشّكل في أواني قطع الثلج ,أضيفوا زيت زيتون بحيث يغمر الأعشاب, أحفظوها في الفريزر لحين حاجتكم لها.

===
تخزين البقدونس بطريقة سهلة
البقدونس من اهم انوع الخضرة اللي بنستخدمه في اكلات كتير و طبعا حفظة في الثلاجة مش بيخلية يفضل كويس كتير و كامهات كتير بيجي عليه اوقات بتحتاجة في الاكل لكن للاسف بيكون خلص او اصبح مش سليم و علشان كدة تيتة أوزي هاتعرفنا طريقة تخزينة لمدة تصل لعام يعني لو في امهات مش بيخرجوا او السوق بعيد عنهم هاتنفعهم فكرة تخزينة في الفريزر و تيتة أوزي هاتقولنا علي تكة تخلية يفضل لونة اخضر في الاكل و مش يسود و اليكم الطريقة

الطريقة الاولي
هانجيب البقدونس و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ونحطه فى اكياس صغيره فى الفريزر الكيس على اد الاكلة او في كيس واحد وناخد منه علي اد الاكلة لانه مش بيتجمد اوي التكة اللي هاتقولنا عليها تيتة أوزي اننا لما نحب نستخدمه نطلعه وهو مجمد نحطه فى الاكلة اللى بنسويها على النارعلشان يفضل لونه اخضر و لا نتركه يفك لانه هيسود و يستخدم في اكلات كتير مثل المحشى السمبوسك و اكلات تانيه مختلفة ومش هايتغير طعمه وممكن نحتفظ به فى ا لفريزر لمدة سنه

الطريقة الثانية
هانجيب البقدونس و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ثم يترك تقريبا من 4 الى 5 ايام فى المطبخ وكل يوم نقلبه تقليبة وبلاش نحطه فى الشمس لان الشمس هتصفر الورق و نتركه لحد ما ينشف خالص زى الملوخية او النعناع و نفركه زي الملوخية الناشفة و نحتفظ به في برطمان للاستخدام المهم نبعد عنه اي ماء و ممكن نستخدمة في اكلات مختلفة مثل تتبيلة الكفتة او اي اكلات مختلفة

الطرقة الثالثة
هانجيب البقدونس و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ثم يترك ينشف
ثم نحطه فى علبه ناشفة بغطا محكم و نضع تحته في اسفل العلبة قطعه قماش قطن ثم نحتفظ به فى التلاجة وناخد منه خلال الاسبوع هايبقى طازة


===
تخزين السلق لفترة طويلة
السلق مهم جدا و خصوصا في عمل القلقاس وتيتة أوزي هاتعرفنا الطريقة الصحيحة لحفظ و تخزين السلق لاستخدامه و خصوصا مع القلقاس

نغسل اوراق السلق ثم نقطعها ثم نضعها فى طاسة على النار
ونقلبها لحد ما الماء اللي بينزل منها ينشف وبعد كده نحط ثوم مفروم
والكزبرة الخضراء و نحمرهم مع التقليب لحد ما نلاقى اللون غامق والماء جف
نسيبة يبرد وبعد كده نحطهم فى الخلاط و ثم نقسم كمية السلق علي حسب كمية الوجبة يعني لو كانت الوجبة القلقاس نقسم الكمية علي حسب كمية وجبة القلقاس و نعبيه في اكياس و نحتفظ بكل كيس داخل كيس القلقاس و نخزنهم في الفريزر و بذلك نخرج كيس القلقاس و بالسلق بتاعة علطول وقت الطبخ و القلقاس نحطة في الشوربة علطول بعد خروجة من الفريزر ومش نستني يفك

===

حفظ و تخزين الشبت بطرق مختلفة
الشبت من الخضرة اللي بنستخدمه في اكلات كتير و طبعا حفظة في الثلاجة مش بيخلية يفضل كويس كتير و كامهات كتير بيجي عليها اوقات بتحتاجة في الاكل لكن للاسف بيكون خلص او اصبح مش سليم و علشان كدة تيتة أوزي هاتعرفنا طريقة تخزينة لمدة تصل لعام يعني لو في امهات مش بيخرجوا او السوق بعيد عنهم هاتنفعهم فكرة تخزينة في الفريزر و تيتة أوزي هاتقولنا علي تكة تخلية يفضل لونة اخضر في الاكل و مش يسود و اليكم الطريقة

الطريقة الاولي
هانجيب الشبت و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ونحطه فى اكياس صغيره فى الفريزر الكيس على اد الاكلة او في كيس واحد وناخد منه علي اد الاكلة لانه مش بيتجمد اوي التكة اللي هاتقولنا عليها تيتة أوزي اننا لما نحب نستخدمه نطلعه وهو مجمد نحطه فى الاكلة اللى بنسويها على النارعلشان يفضل لونه اخضر و لا نتركه يفك لانه هيسود و يستخدم في اكلات كتير مثل المحشى  و اكلات تانيه مختلفة ومش هايتغير طعمه وممكن نحتفظ به فى ا لفريزر لمدة سنه

الطريقة الثانية
هانجيب الشبت و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ثم يترك تقريبا من 4 الى 5 ايام فى المطبخ وكل يوم نقلبه تقليبة وبلاش نحطه فى الشمس لان الشمس هتصفر الورق و نتركه لحد ما ينشف خالص زى الملوخية او النعناع و نفركه زي الملوخية الناشفة و نحتفظ به في برطمان للاستخدام المهم نبعد عنه اي ماء و ممكن نستخدمة في اكلات مختلفة

الطرقة الثالثة
هانجيب الشبت و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ثم يترك ينشف
ثم نحطه فى علبه ناشفة بغطا محكم و نضع تحته في اسفل العلبة قطعه قماش قطن ثم نحتفظ به فى التلاجة وناخد منه خلال الاسبوع هايبقى طازة

===

تخزين الكزبرة الخضراء لمدة طويلة
الكزبرة الخضراء من انوع الخضرة اللي بنستخدمها في اكلات كتير و طبعا حفظها في الثلاجة مش بيخليها تفضل كويسه كتير و في امهات كتير بيجي عليه اوقات بتحتاجها في الاكلو علشان كدة تيتة أوزي هاتعرفنا طريقة تخزينها لمدة تصل لعام يعني لو في امهات مش بيخرجوا او السوق بعيد عنهم هاتنفعهم فكرة تخزينها في الفريزر و تيتة أوزي هاتقولنا علي تكة تخليها يفضل لونها اخضر في الاكل و مش تسود و اليكم الطريقة

الطريقة الاولي
هانجيب الكزبرة الخضراء و نغسلها كويس ونسيبها تتصفى من الماء ثم نقطعها ونحطها فى اكياس صغيره فى الفريزر الكيس على اد الاكلة او في كيس واحد وناخد منها علي اد الاكلة لانها مش بتتجمد اوي التكة اللي هاتقولنا عليها تيتة أوزي اننا لما نحب نستخدمها نطلعها وهي مجمده نحطها فى الاكلة اللى بنسويها على النارعلشان يفضل لونها اخضر و لا نتركها تفك لانها هاتسود و تستخدم في اكلات كتير مثل المحشى السمبوسك و اكلات تانيه مختلفة ومش هايتغير طعمها وممكن نحتفظ بها فى ا لفريزر لمدة سنه

الطريقة الثانية
هانجيب الكزبرة الخضراء و نغسلها كويس ونسيبها تتصفى من الماء ثم نقطعها  ثم تترك تقريبا من 4 الى 5 ايام فى المطبخ وكل يوم نقلبها تقليبة وبلاش نحطها فى الشمس لان الشمس هتصفر الورق و نتركها لحد ما تنشف خالص زى الملوخية او النعناع و نفركها زي الملوخية الناشفة و نحتفظ بها في برطمان للاستخدام المهم نبعد عنها اي ماء و ممكن نستخدمها في اكلات مختلفة مثل تتبيلة الكفتة او اي اكلات مختلفة

الطرقة الثالثة
هانجيب الكزبرة الخضراء و نغسلها كويس ونسيبها تتصفى من الماء ثم نقطعها  ثم تترك تنشف
ثم نحطها فى علبه ناشفة بغطا محكم و نضع تحتها في اسفل العلبة قطعه قماش قطن ثم نحتفظ بها فى التلاجة وناخد منها خلال الاسبوع هاتبقى طازة

===

تخزين الكرفس بطرق مختلفة و صحيحة
يحتوي الكرفس على عناصر مهمة منها الكالسيوم والصوديوم والبوتاسيوم والماغنسيوم
و يستخدم الكرفس في اكلات مختلفة و في الشوربة و مع المشويات و طبعا حفظة في الثلاجة مش بيخلية يفضل كويس كتير و كامهات كتير بيجي عليها اوقات بتحتاجة في الاكل لكن للاسف بيكون خلص او اصبح مش سليم و علشان كدة تيتة أوزي هاتعرفنا طريقة تخزينة لمدة تصل لعام يعني لو في امهات مش بيخرجوا او السوق بعيد عنهم هاتنفعهم فكرة تخزينة في الفريزر و تيتة أوزي هاتقولنا علي تكة تخلية يفضل لونة اخضر في الاكل و مش يسود و اليكم الطريقة

الطريقة الاولي
هانجيب الكرفس و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ونحطه فى اكياس صغيره فى الفريزر الكيس على اد الاكلة او في كيس واحد وناخد منه علي اد الاكلة لانه مش بيتجمد اوي التكة اللي هاتقولنا عليها تيتة أوزي اننا لما نحب نستخدمه نطلعه وهو مجمد نحطه فى الاكلة اللى بنسويها على النارعلشان يفضل لونه اخضر و لا نتركه يفك لانه هيسود و يستخدم في اكلات كتير مثل المحشى  و اكلات تانيه مختلفة ومش هايتغير طعمه وممكن نحتفظ به فى ا لفريزر لمدة سنه
الطريقة الثانية
هانجيب الكرفس و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ثم يترك تقريبا من 4 الى 5 ايام فى المطبخ وكل يوم نقلبه تقليبة وبلاش نحطه فى الشمس لان الشمس هتصفر الورق و نتركه لحد ما ينشف خالص زى الملوخية او النعناع و نفركه زي الملوخية الناشفة و نحتفظ به في برطمان للاستخدام المهم نبعد عنه اي ماء و ممكن نستخدمة في اكلات مختلفة
الطرقة الثالثة
هانجيب الكرفس و نغسله كويس ونسيبه يتصفى من الماء ثم نقطعه ثم يترك ينشف
ثم نحطه فى علبه ناشفة بغطا محكم و نضع تحته في اسفل العلبة قطعه قماش قطن ثم نحتفظ به فى التلاجة وناخد منه خلال الاسبوع هايبقى طازة

حفظ الليمون في الثلاجة لمدة 6 شهور
لو اشترينا ربع كيلو ليمون و شيلناه في الثلاجة هانلاقي نصفة ضرب واصفر قبل مايكمل اسبوع في التلاجة ونرمى ونجيب غيره اخضر وهكذا ناخد منه كام واحدة ونرمى الباقى
لكن بالطريقة اللي هاتقولنا تيتة اوزي عليها هايفضل في التلاجة اخضر زى ما هو
وطبعا نخزن منه وقت ما يكون رخيص فى الاسواق لان بيجى اوقات بيبقى ضعف تمنه

نجيب اى كمية ربع او نص او كيلو ونسيبه ناشف زى ما هو مش نغسله ونجيب ورق جرايد و هنلف فيه الليمون بس مش كل الليمون  فى ورقة واحدة ونلفه لا هنلف ليمونة ليمونة و انا باقطع الصفحة الواحدة مثلا 8 اربع متكونش الورقة صغيرة اوى عشان نعرف نلف فيها الليمونة ونبرمها من الجهتين و هانجيب علبة بلاستيك محكمة الغلق علشان ميدخلش لها رطوبة و ورق الجرايد  بيمنع رطوبة التلاجة متاثرش على الليمون ولو دخل جوا العلبة مية الليمون اللى هيطوله مية هيضرب والافضل كل شهر نطلع الليمون من العلبة كل فترة نهويه ساعة كدا زى ما هو بالورقة مش نطلعه من الورقة ولا حاجة وبعدين ندخله العلبة وندخلها التلاجة
الطريقة دى هتريحكم اوى لانكم هاتجيبوا الليمون كل فترة و كمان توفير فى مصروف البيت بدل ما كل شوية الييمون يبوظ وتشتروا غيره

===

تخزين الليمون من السنة للسنة
الليمون من الحاجات المهمة اللي لازم تكون موجودة باستمرار في الثلاجة لكثر استخداماته مع العديد من الوصفات و الاكلات و طبعا مش دايما بيكون سعرة رخيص او حتي مقبول للميزانية باللعكس بيكون اغلي من الفاكهه و الحل هو التخزين وقت انخفاض سعره و في موضوعنا النهاردة هانعرف افضل طريقة لتخزين الليمون من السنة للسنة و الاستفادة من كل حاجة في الليمونة و اليكم الطريقة

الليمون كامل
يحفظ الليمون بحالتة كما هو في الفريزر و عند الاستخدام نخرج الليمونة او العدد المطلوب و نضعة في ماء ساخن ثواني او ماء عادي دقائق و نستخدمة عادي كانة لسة طازج و يستخدم مع الاسماك او الشوربة او حسب استخدام كل واحد

أو
عصير الليمون
غسل الليمون كويس ويصفى منه الماء ثم  نعصر الليمون ونتخلص من البذور ويعبأ العصير فى علبة مكعبات التلج ويحفظ فى الفريزر و بعد ان يتجمد نخرجة من علبة المكعبات و نحفظة في اكياس و عند الاستخدام نأخذ عدد المكعبات التي نحتاج اليها و يمكن استخدامه في عمل العصير او اضافتة للسلاطة و كل شخص حسب استخدامته

و يمكن اخذ كمية من العصير و استخدامها في طلاء الأظافر مرتين في اليوم وغسل الأظافر بعد 15 دقيقة  فيعمل علي تقوية الأظافر
قشر الليمون
 يسلق قشر الليمون مثل الليمون الصحيح وخلل لوحدة او مع الفلفل وممكن يضاف اليه العصفر وحبة البركة

أو يمكن غلي القشر واستخدامه في شطف شعرك فيضفي عليه لمعاناً ويخلصك من القشور والفطريات

مياه سلق الليمون
نحتفظ بيها ونستخدمها في
 يخفف بها سائل غسل الاطباق والحلل فيلمع الاحلل و يزيل اي روائح للاكل ملتصقة في الاحلل او الاطباق

===

تنظيف و تخزين القلقاس و السلق في الفريزر
يعتبر القلقاس مفيد جدا للسعال والخشونة والقوة الجنسية
ويحتوى على نسبة بسيطة من البروتين ونسبة عالية من المواد السكرية
والاملاح المعدنية كالفسفور والكالسيوم و تيتة أوزي هاتقولنا طريقة تخزينة في الفريزر
و في تكة مهمة هاتقولنا عليها تيتة أوزي اننا لما نشتري القلقاس

نجيب الكمية كلها في قطعة واحدة او اتنين علي الاقل يعني لو هانجيب 2 كيلو نجيبهم واحدة كبيرة او اتنين مش ننقي كذا واحدة و السر في دا ان القلقاس يستوي كلة مع بعض مش واحدة تستوي و التانية لسة

نقشر القلقاس و نقطعه طرنشات متوسطة الحجم ثم نقع الطرنشات صوابع و الصوابع نقطعها مكعبات و ذلك ليكون القلقاس كلة بحجم واحد تقريبا
بعدها نغسلها كويس بماء علشان لو حاجة جت فيها واحنا بنقشرها
ونشفها بفوطة من كويس جدا عشان مش تتزفلط مننا واحنا بنقطعها ثم نغسلة بالماء الساخن لازالة اللزوجة و الماء في بداية الغسيل هايكون متعكر وكأن فيه نشا
هنكرر عملية الغسل دى 3 او 4 مرات لحد ما الماء يروق ويبقى شكله صافي
بعدها على طول نعصر ليمون عليه ونقلبه فى الليمون و نسيبة 10 دقائق ثم غسلة
ثم يترك يتصفى وبعد كده يوضع فى الاكياس علي كسب كمية الطبخة
ثم يحفظ في الفريزر علطول

طريقة تخزين خضرة القلقاس
نغسل اوراق السلق ثم نقطعها ثم نضعها فى طاسة على النار
ونقلبها لحد ما الماء اللي بينزل منها ينشف وبعد كده نحط ثوم مفروم
والكزبرة الخضراء و نحمرهم مع التقليب لحد ما نلاقى اللون غامق والماء جف
نسيبة يبرد وبعد كده نحطهم فى الخلاط و ثم نقسم كمية السلق علي حسب كمية القلقاس و نعبيه في اكياس و نحتفظ بكل كيس داخل كيس القلقاس و نخزنهم في الفريزر و بذلك نخرج كيس القلقاس و بالسلق بتاعة علطول وقت الطبخ و القلقاس نحطة في الشوربة علطول بعد خروجة من الفريزر ومش نستني يفك

===

تخزين ورق العنب بافضل طريقة
يتميز ورق العنب بانة غنى بالاملاح المعدنية الهامة مثل عناصر البوتاسيوم والحديد والفوسفور كما يحتوى على نسب عالية من فيتامينات (ب1 - ب2 -ب6) المفيدة فى سلامة الجهاز العصبى والكثير من العمليات الحيوية بالجسم كما يحتوى على فيتامين (ج) الذى لة دور فعال فى زيادة مناعة الجسم ويحتوى ايضا على نسبة من فيتامين (أ) الضرورى لسلامة الجلد واعادة بناء الانسجة التالفة كما يحمى من العشى الليلى
كما انه مفيد لمرضى السكر حيث سكرياتة بسيطة وأحادية و مفيد لمرضى الروماتيزم والنقرس لأنة يساعد الجسم على التخلص من الاحماض العضوية الناتجة عن تناول البروتين والدهون

نغسل ورق العنب جيدا ثم يترك ليصفي و ينشف جيدا ثم نقوم بنزع العود الاخضر من الورقة ثم يرص الورق فوق بعضه و نضعه فى اكياس كل كيس كميته على حسب الوجبة و نضعه في الفريزر من دون سلقه والسر في كدة هاتقولنا تيتة أوزي عليه و هو ان حفظة من غير سلق هايخلي الثلج مش يهريه و عند الاستخدام نطلعه من الفريزر يفك ثم نغلى ماء و وعلية قطرات من الليمون ونضع ورق العنب فيه

و تيتة أوزي بتقولنا نخلي بالنا من تكة مهمه وهي عند وضع ورق العنب فى الفريزر يصبح هش جدا ينكسر عند لمسه او وضع شئ معه فيجب وضعه فى الفريزر علي جنب و مفيش حاجة نحطها فوقة

===

طريقة تخزين السبانخ في الفريزير
السبانخ من الخضار اللي له فوائد كتير منها
تساعد على التئام الجروح في وقت قصير جداً.
يقوم ببناء أنسجة الجسم.
تحافظ على صحة وسلامة العين، ويمنع التدهور المرتبط بحدوث تلف في الشبكية بسبب الشيخوخة والتقدم بالعمر.
تقي بصفة عامة من الإصابة بأمراض القلب وسرطان القولون.
تعمل على خفض نسبة الدهون والكوليسترول في الدم.
تقي من الإصابة بالإمساك لاحتوائه على نسبة عالية من الألياف.
تساعد في تخفيض ضغط الدم المرتفع لاحتوائه على أملاح الكالسيوم، الماغنسيوم والبوتاسيوم.
تقلل من خطر إصابة السيدات الحوامل بحالات التشنج الحملي
وفوائد تانية كتير و علشان كدة تخزينها في البيت مهم للكبار و الصغار

هانجيب السبانخ و نغسله من غير مانشيل الرؤس الحمرا اللي بتكون فيها علشان تكون سهل غسلها زي الجرجير وتتصفي ثم نشيل الجذور الحمرا ثم نقطعها
ونحط السبانخ في حله علي نار هادية من غير ماء ونغطيها و كل شوية نقلب السبانخ هنلاقيها دبلت وبدات تنزل ميتها و شربتها تاني بعد كدة نسيبها تبرد و نعبيها في اكياس كل كيس علي حسب عدد الافراد و نخلي بالنا شكله بيكون كمية صغيره بس هي بتكون مركزة و نخزنها في الفريزر

معلومة علي السريع
1 - يفضل إختيار السبانخ ذات اللون الأخضر القاتم

2 -  يفضل طبخ السبانخ على نار هادئة مع الإحتفاظ بمائها عند طهوها لإحتوائه على معظم الفيتامينات والأملاح الموجودة في أوراقها

3 - ينصح كل من يعاني من أمراض الكبد والروماتيزم والرمال والحصى في المسالك البولية بعدم تناول السبانخ أو التقليل من الكميات المتناولة منه لكونه يحتوي على أوكزالات الكالسيوم التي تدخل في تركيب حصى المسالك البولية

4 - تستخدم بعض الدول السبانخ في أعيادها كأعياد النيروز في أفغانستان فإن سكان كابول يتناولونها مع الأرز وذلك تفاؤلاً بأن العام الجديد سيكون خصباً وأيضاً في النمسا هناك عيد يسمى عيد السبانخ يتم سنوياً تقديم فطائر بأشكال متنوعة تدخل السبانخ في إعدادها
5 - تعتبر السبانخ  من الخضراوات الورقية المشهورة والمعروفة عند العرب وهم أول من اكتشف قيمتها الغذائية وفوائدها الطبية حيث تعتبر بلاد فارس الموطن الأصلي للسبانخ ومن ثم انتشرت إلى اسبانيا مع فتح الأندلس

6 - في فرنسا خلال الحرب  كان يُعطى الجنود المصابين بضعف شديد ناتج عن النزيف نبيذ مقوّى بعصير السبانخ

===

تخزين البسلة بافضل طريقة
البسلة بالجزر من الاكلات المحببة و خصوصا للاطفال  قبل الكبار و لذلك البعض يفضل تخزينها حتي تكون متوفرة في المنزل طوال العام و اليكم افضل و اسهل طريقة لتخزينها

1- نفصص البسلة  و نقوم بتقطيع الجزر علي حسب كمية البسلة التي سوف نقوم بتخزينها
2- نجيب حلة فيها ماء بيغلي على النار و نضيف البسلة و الجزر ونقلبهم دقيقتين
3 - ثم  نصفي البسلة و الجزر من الماء الساخن ونضعها في حلة  تحت الحنفية ثواني
4 - ثم  نضعها في مصفاه ونتركها حتي تتصفى جيدا من الماء و تبرد
5 - ثم نعبيها في اكياس علي حسب مقدار الوجبة الواحدة
6 - و عندما نخرجها من الفريزر علشان نطبخها  نلا نجعلها  تفك و لكن نطلعها من الفريزر على الصلصة على طول

===

تخزين الفاصوليا الخضراء في الفريزر
الفاصوليا الخضراء مفيدة جدا للجسم و تخزينها بطريقة سليمة يحافظ عليها لفترة طويلة كما هي و بعد الطبخ يظل طعمها كأنها طازجة و معا لشرح طريقة التخزين

1- نقوم بغسل الفاصوليا وتقطع اطرافها ثم تقطع اجزاء كل الكمية التي سوف نقوم بتخزينها
2- نجيب حلة فيها ماء بيغلي على النار و نضيف الفاصوليا ونقلبها دقيقة
3 - ثم  نصفي الفاصوليا من الماء الساخن  بوضعها في مصفاه ونتركها حتي تتصفى جيدا من الماء و تبرد
4 - ثم نعبيها في اكياس علي حسب مقدار الوجبة الواحدة
5 - و عندما نخرجها من الفريزر علشان نطبخها  نلا نجعلها  تفك و لكن نطلعها من الفريزر على الصلصة على طول

===

تخزين البامية لمدة سنة
البامية أكلة مفضلة للكثير منا و البعض منا يفضل اكلها بعد عصر اليمون عليها و طبعا مش هنلاقي البامية طول السنة ولذلك يفضل تخزينها حتي تكون موجودة في البيت طوال السنة و اليكم طريقة التخزين مع اهم تكة علشان لونا مش يسود


1 - هنقمع البامية عادي خالص
2 - نجيب حلة فيها ماء بيغلي على النار و نضيف علي الماء نصف ليمونة و دا السر علشان البامية لونها مش يسود
3 - نضع  البامية في الماء اللي بيغلي وفيه نصف ليمونة ونقلبها دقيقتين مش اكتر عشان مش تتسلق او تتهري
4 - ثم  نصفيها من الماء الساخن ونضعها في حلة فيها مية ساقعة بتلج علشان  توقف عملية السلق بتاعة البامية وتحافظ كمان على لونها الاخضر  او حله تحت الحنفية اذا لم نجد ثلج
5 - ثم  نضعها في مصفاه ونتركها حتي تتصفى جيدا من الماء و تبرد
6 - ثم نعبيها في اكياس علي حسب مقدار الوجبة الواحدة
7 - و عندما نخرجها من الفريزر علشان نطبخها  نلا نجعلها  تفك و لكن نطلعها من الفريزر على الصلصة على طول

===
فوائد الجزر و طريقة تخزينه
يعتبر الجزر كنز من كنوز الطبيعة لما به من فوائد كتير فثمرة من الجزر يوميا كافية لان تمدك بكل ما تحتاجة من فتامين الف يوميا يمنع التجاعيد المبكرة ويمدك بالنظارة
والشباب يساعد الجزر بقاء الجلد والعضام والشعر حيويا و يقوي النظر كما يعرف عنه
كما انه مفيد لامراض القلب ويكافح بعض انواع السرطانات كما يعتبر من المهدئات
شوربة الجزر علاج طبيعي بيتي للاسهال لا نه مهدئ للمعاء ومكافح للبكتيريا عصير الجزر منشط ومقوي كما انه يساعد في نظارة البشرة وله فوائد تانية كثيرو بالنسبة للمطبخ فبيدخ في وصفات مختلفة و علشان كدة بنخزنة ودي طريقة تخزينة

نغسل الجزر كويس و معلومة من تيتة أوزي الجزر مش بنقشرة لكن بنكشط القشرة زي الكوسة ثم نقطعه قطع صغير علشان البسلة او نبشرة علشان السلطة او الارز بالبسلة و الجزر او نقطعه قطع بالطول للاستخدام المختلف و نضعه في ماء بيغلي علي النار دقيقتين وبعد السلق نضعه بميه وثلج عشان نحتفظ بلونه و دا سر من تيتة أوزي ثم نصفيه و يترك يبرد ثم نشيله في اكياس في الفريزر و ممكن نستخدمه مع طاجن خضار و شوربة الخضار و كيكة الجزر و اطباق تانية مختلفة

===

تخزين الطماطم بطريقة سهله و سريعه

تخزين الطماطم بطريقة سهله جدا وعملية وبتوفر وقت كتير لما نيجي نستخدمها لانها جاهزة ومش بتاخد وقت خالص لو هنسبكها بالاضافةانها بتوفر فلوس كتير لانها اوقات سعرها بيغلي اوي و لو مش عندنا هانضطر نشتريها غالية لكن بطريقة تيتة أوزي هانوفر فلوس كتير و وقت و مجهود لانها هاتكون متخزنة عندنا في الفريزر و طريقتها كالاتي

نجيب كمية الطماطم كلها ونغسلها ونحطها كامله مش متقطعه في حله مع كمية صغيرة من الماء علي نار هاديه ونتركها تغلي وبعد شوية نطفي عليها هنلاقي الطماطم نزلت كل الماء اللي فيها
نصفيها من الماء اللي نزل منها ونضربها في الخلاط
ونصفيها
ونحطها علي النار تغلي هانلاقيها اتسبكت في وقت قليل جدا لان ميتها كلها نزلت
ونفرزها في اكياس علي حسب الكمية اللي بنحتاجها

===

طريقة تخزين البطاطس للقلي و الطهي طول السنة

كلنا بنحب البطاطس المقلية وخصوصا الاطفال قبل الكبار واوقات بنلاقيها في السوق و تكون مسكرة ( محلونه ) و نضطر نشتريها نصف مقلية و بتكون غالية وطبعا تيتة أوزي لاقيت حل اننا نخزنها و تكون طول السنة جاهزة علي القلي عالطول و المفأجأة اننا هانعرف تخزنها كمان للطبخ كصنف خضار من خلال الطريقة التالية:

فى ناس بتقيلها نص قلية وتشيلها فى اكياس فى الفريزر وترجع تكمل قليها بعد ما تطلعها وقت الاحتياج والطريقة دى بتخلى البطاطس تشرب زيت كتير وده مش صحى لكن بطريقة تيتة أوزي هاخزنها للقلي و الطهي هانجيب البطاطس و بعد تقشيرها و غسلها نقطع كميه منها صوابع للقلي و كميه حلقات لعمل صنية و كمية بنقعها مرعات صغيرة لعمل البطاطس البوريه و بعد ما نقطع البطاطس نسلقها لمدة 5 دقايق تقريبا فى ميه بتغلى على النار وعليها ربع كوب خل بعد ما البطاطس تاخد غلوة واحدة تقريبا نصفيها فى مصفى ونعبيها فى الاكياس وبلاش نعبيها على بعض فى الكيس علشان يسهل فصلها من بعض و نطلعها وقت الاستخدام علي الزيت السخن عالطول و غطى الطاسة علشان تستوي اسرع وكمان نحافظ على نظافة المطبخ من طرطشه الزيت

===

تخزين الثوم و خصوصا قبل ماينشف
الثوم من المكونات الاساسية لاكلات كتير زي الملوخية  و بيدخل كامكون مساعد للبصل في بعض الاكلات الاخري زي صنية البطاطس في الفرن و علشان كدة ست البيت دايما محتاجة الثوم في المطبخ بس مشكلة تخزينة بحالتة انه بينشف و بيفضي و علشان كدة في طريقة ممكن نخزنة به مدة طويلة زي ما هو و خصوصا لو كنا جايبنة في بداية الموسم بتاعة يعني لسة طري مش نشف و طريقتة كالاتي

نجيب الثوم  وهو اخضر نقطع عروشه وقشرتة الي ان تظهر الفصوص و نحطة في المفرمة و نفرمة وبعد كدة نعبية في اكياس و نفردة رفيع وعلية شوية زيت علشان لونة مش يتغير و دي تكة مهمة و بعد كدة نشيلة في الفريزر
اما العروش هانقطعها حتت و نحطها  فى كيس وفي الفريزر ونحطه في شرشه السمك الشبار او نحط العود في الاكل زي عود القرفة و نشيلة بعد كدة لما الاكلة تستوي

ولو الثوم كان مش اخضر هانقشرة و نفرمة في الكبة و نحطه في اكياس و علية شوية زيت و نقفل الاكياس كويس و بعد كدة نشيلة في الفريزر

===

تخزين البصل في الفريزر للطهي

البصل من اهم مكونات اي اكلة و اكتر حاجة بتغلبني في التقشير و البشر و طبعا الدموع المصاحبة لتقطيع البصل و كل دا بيخليني شايلين هم تقيطعه و علشان كدة فكرة تخزينة بتوفر في الوقت و المجهود و يبقي تعب مرة واحدة بس و طريقتة سهلة جدا و هلي كالاتي

نجيب البصل الكمية اللي احنا عايزينها ونقشره ثم نفرمة فى الكبة او الكويكى
ثم نعبيه فى اكياس بس اهم تكة اننا نفرده رفيع فى الكيس
ولما نيجى نطبخ به  نكسر قطعة على اد الطبخة ونحطه فى السمن او الزيت على نار متوسطة
و اهم تكة تانية اننا مش نخليه يسيح وبعدين تستخدميه لان لو دة حصل ريحته هاتغير
و بكدة هايكون زي البصل الطازة

و لو عايزين نخزنة زي ما هو بحالة هانعلقة في البلكونة

و هاقلكم عي معلومة و هي الفرق بين البصل الابيض و البصل الاحمر
ان البصل الاحمر هو بصل التخزين و خصوصا لو فترات طويلة

♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️••♥️
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ♥️لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ العَلِيِّ العَظِيمِ ♥️سُبْحَانَ اللَّهِ ♥️وَالْحَمْدُ لِلَّهِ ♥️وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ ♥️وَاللهُ أَكْبَرُ
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ، ♥️وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ، ♥️كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ، ♥️وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ، ♥️إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ، ♥️وَبَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ، ♥️وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ، ♥️كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ، ♥️وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ،♥️فِي الْعَالَمِينَ ♥️إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ ♥️صَلَّ اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
أسْتَغْفِرُ اللهَ العَظِيمَ ♥️الَّذِي لاَ إلَهَ إلاَّ هُوَ، ♥️الحَيُّ القَيُّومُ، ♥️وَأتُوبُ إلَيهِ
حَسْبِيَ اللَّهُ لا إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ ♥️عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ ♥️وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ
حسبنا الله ♥️♥️ونعم الوكيل ♥️نعم المولى ♥️ونعم النصير
اللَّهُمَّ انصر واعز الاسلام والمسلمين ♥️واعلي بفضلك كلمتي الحق والدين

*۞  اللَّهُمَّ إجعل ما كتبناهُ وما قلناهُ وما نقلناه ♥️حُجة ً لنا لا علينا ♥️يوم ان نلقاك *

وأنا مُلْتَمِسٌ من قارئ حازَ من هذا السِّفر نَفْعَاً ألا ينساني بدعوة صالحة خالصة في السَّحَر ، وليعلم أن ما في هذا الكتاب مِن غُنْم فحلال زُلال له ولغيره ، وما كان مِن غرم فهو عَلَى كاهلي وظهري ، وأبرأ إلى الله من كل خطأ مقصود ، وأستعيذه من كل مأثم ومغرم ‏.‏
فدونك أيها القارئ هذا الكتاب ، اقرأه واعمل بما فيه ، فإن عجزت فَأَقْرِأْهُ غيرَك وادْعُه أن يعمل بما فيه ، فإن عجزتَ – وما إِخَالُكَ بِعَاجِزٍ – فبطْن الأرض حينئذ خيرٌ لك من ظاهرها ‏.‏
ومن سويداء قلبي أسأل الله تبارك وتعالى أن ينفعك بما فيه وأن يقوّيَك على العمل بما انتفعت به ، وأن يرزقك الصبر على ما قد يلحقك من عَنَتٍ وأذى ، وأن يتقبل منك سعيك في خدمة الدين ، وعند الله اللقاء ، وعند الله الجزاء
ونقله لكم الْأَمَةُ الْفَقِيرَةَ الى عفو الله ومرضاته . غفر الله لها ولوالديها ولاخواتها وذرياتها ولاهلها ولأُمّة نبينا محمد صَلَّ اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ اجمعين ويجعلنا من عباده الْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِينَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِينَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِينَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِينَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِينَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيرًا وَالذَّاكِرَاتِ وَالْمُنفِقِينَ وَالْمُسْتَغْفِرِينَ بِالأَسْحَارِوَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنْ النَّاسِ وَالْمُحْسِنِينَ والْمُتَّقِينَ الأَحيَاءِ مِنهُم وَالأَموَاتِ  اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِحَيِّنَا وَمَيِّتِنَا وَصَغِيرِنَا وَكَبِيرِنَا وَذَكَرِنَا وَأُنْثَانَا وَشَاهِدِنَا وَغَائِبِنَا ، اللَّهُمَّ مَنْ أَحْيَيْتَهُ مِنَّا فَأَحْيِهِ عَلَى الْإِيمَانِ ، وَمَنْ تَوَفَّيْتَهُ مِنَّا فَتَوَفَّهُ عَلَى الْإِسْلَامِ ويجمعنا اجمعين فى اعلى درجات الجنة مع نبينا محمد وجميع النَّبِيِّينَ والْمُرْسَلِينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا
تحققت الآمال و توفر لهم كل شئ فلم يبق إلا الثناء  
وأخيرًا أسأل الله أن يتقبلني انا وذريتى ووالداى واخواتى واهلى والمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات وامة محمد اجمعين صَلَّ اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ الاحياء منهم والاموات شهيدًا في سبيله وأن يلحقناويسكنا الفردوس الاعلى من الجنة مع النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا أسألكم أن تسامحوني وتغفروا لي زلاتي وأخطــائي وأن يرضى الله عنا وترضــوا عنــا وتهتمــوا وأسال الله العظيم ان ينفع بمانقلت للمسلمين والمسلمات
سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وبِحَمْدِكَ، أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتُوبُ إِلَيْكَ
دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَتَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ ۚ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ  
آميــٍـِـِـٍـٍـٍنْ يـــآرّبْ العآلميــــن
♥️♥️♥️۞ وَاللَّهُ تَعَالَى أَعْلَىَ وأَعْلَمُ وأَحكَمُ، ورَدُّ العلمِ إليه أَسلَمُ ♥️♥️♥️
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://el-quran.ahlamontada.com
 
موسوعة حفظ الخضروات والأعشاب والفاكهة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» موسوعة تجميد وتفريز الخضروات واللحوم
» طرق حفظ الخضروات وفوائدها واضرارها
» صنع الخضروات المجففة وحفظها
» موسوعة الاخلاق "لا تقربوا"
» موسوعة الاخلاق" الاستهزاء "

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
القرآن الكريم والسُنَّة النبوية والاعجاز :: ♥(( اقسام فن الطبخ ))♥ :: حفظ اﻷعشاب والفواكه والخضروات الورقية-
انتقل الى: